maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kesä on ollut ihana, juuri kuten kuvittelinkin. Vielä kertaakaan loma ei ole tullut näin tarpeeseen ja vielä kertaakaan en ole päässyt koulutyöstä irti yhtä tehokkaasti kuin tänä vuonna. Kertaakaan juhannus ei ole tullut näin nopeasti tai mieleni ole ollut yhtä levollinen ja vapautunut. Jokainen päivä on oikeasti ollut merkityksekäs - joka päivästä löytyy ystävän tai sisaruksen kanssa jaettu yhteinen hetki, joka tulee tuomaan hymyn huulille jopa talven pimeimpään aikaan.


Olen kokenut asioita ensimmäistä kertaa. Ripari Virossa kaikkine reissuineen jäi mieleen - uudet ystävät ja hyvä mieli ilahduttavat edelleen, ja viikko kuluikin silmänräpäyksessä. Juuri, kun olin oppinut tuntemaan kaikki, olikin jo kotiinpaluun aika. Muistot jäävät kuitenkin, ja toivon että jokunen ihanista leiriläisistämme jäisi seurikselle. 
  
Aloitin myös ensimmäisen kesätyöni. Jännitti, en tiennyt että moneen pitää mennä tai mistä ovesta astua sisään, mutta asia selvisi kuitenkin ja olenkin ollut töissä jo yli puolet ajastani. Loppupäivinäni kanssani ei ole ketään muuta kesätyöntekijää, joten tunnit menevät varmaan hitaammin ja pitää myös olla tehokkaampi. Saan tästä kuitenkin työkokemusta ja palkkaakin, joten ei ole valittamista!


On myös ollut vapauttavaa ymmärtää, että jokaista syömääni jäätelöä tai jokaista kokemaani hämärtyvää kesäyötä ei tarvitse kuvata instagramiin. Kokemani ilo on ihan oikea, vaikka seuraajani eivät tietäisikään siitä. Luotettavat ystävät ovat tärkeämpiä kuin yksikään tykkäys instagramin uusimmassa päivityksessäni tai facebookin profiilikuvassani. Olen huomannut kuinka ystävän lausumat sanat voivat helpottaa oloa välittömästi ja tehdä jopa hengittämisestä helpompaa. Vaikka sanoista ei tietäisikään kukaan muu kuin minä ja ystäväni, ne ovat silti minulle kultaakin kalliimpia.


Paljon on siis tapahtunut ja paljon on onneksi vielä aikaakin. Vielä on aikaa kerätä uskallusta ja toteuttaa suunnitelmia. Ja elämä kyllä kantaa, vaikka kaikki ei aina menisi suunnitelmien mukaisesti. Kaikki on hyvin.2 kommenttia: