sunnuntai 8. joulukuuta 2013

ne ihan ekat


Jep, tässä on ihan ensimmäiset neulomani villasukat. Kuten kuvasta näkyy, homma ei ollut ihan yksinkertainen: käsialan löytymiseen meni oma aikansa, samoin neulontasuunnan (oikeanpuoleisen sukan varsi) löytyminen vei tovin. Kärkikavennukset ovat kovin erinäköiset - kaikesta kyllä huomaa, että kumpikohan mahtaa olla se ensimmäisistä ensimmäisin. Kokokin niissä on vähän eri - toinen sukka on edelleen sopiva (se ensimmäinen), toinen taas on pieni.


Kas näin, suunta tosiaan vaihtui, mutta mikäs siinä. Tämän sukan kanssa kyllä laukattiin opettajan luona kera epätoivoisten kysymysten. Meillä oli leirikoulukin sinä syksynä - moni teki näitä siellä, ja yksi ystäväni teki toista(, ehkä jopa kolmatta?) paria, kun itse tein sukkaparini toista sukkaa. Ainakin toi on omaperäinen ja sitä on hauska katsella, eikös niin? :-D

Ja tämä kantapää, voi ei.. Ymmärrän, miksi monelle on jäänyt kantapäätrauma. Vasta aloittelevalle neulojalle kantapää ei ehkä ole kovin helppo, eikä näköjään ollut minullekaan - yhtäkkiä kantapohjassa aloin neuloa ainaoikeaa, enkä jaksanut purkaa, joten sama toistui kummassakin sukassa. 

Oikeastihan kantapää ei edes ole vaikea, ja sen tekemiseenkin on useita eri tapoja, varmasti eri vaikeusasteitakin siis löytyy. Itse en ole muuta tehnyt kuin tätä peruskantapäätä, vahvistettuna tai tavallisena, mutta olen kyllä ajatellut kokeilla jotain muutakin.


Siinä ne nyt ovat, hetki sitten jaloissani kuvautettuna (onneksi ette nähneet kuvausasentoa, yksin kun pitää ottaa niin mielikuvituksen on oltava rajaton). Käytin näitä silloin, ja se näkyykin. Enää en ole näitä jalkoihini vetänyt, mutta aion ehdottomasti säästää ne. 

Nyt jos olisin oikea bloggaaja jolla olisi edes kahden käden sormilla laskettava määrä lukijoita, heittäisin perään tyylikkään kursivoidun kysymyksen, joita tulee vastaan joka toisessa blogissa. Kysymys kuuluisi näin: Mitenkäs teidän ensimmäiset sukkanne, joko olette heittäneet ne pois vai ovatko ne vielä vanhojen aikojen muistoksi kaapissa? Koska olen kuitenkin kaikkea muuta kuin oikea, ihmisiin teksteillään vetoava bloggaaja, kysymyksen voi jättää huomioimatta. 

Onneksi olen oppinut jotain sitten näiden sukkien ! :-D2 kommenttia:

  1. Hehe vastasin kysymykseen ihan oman blogin puolelle ;) kantapaakeskellakammekasta.blogspot.com mutta en mä voinut esitellä sitä ihan ekaa, kun en sitä löytänyt :( jos se löytyy niin se pitää kyllä esitellä kans, on sen verran hupaisa näky :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mahtavaa ! joo, ekat sukat on aika huvittavia.. :-D

      Poista