sunnuntai 29. joulukuuta 2013

villasukkaset

Jes, vihdoin jotain aiheeseen liittyvää! Aloitin joulupäivän aikaisina tunteina harmaiden villasukkien neulomisen, niiden, joista jo aikaisemmin mainitsin. Yön pimeinä hetkinä googlettelin tarvittavia ohjeita, esimerkiksi sen, että miten sukka aloitetaan kärjestä tai miten tehdään tiimalasikantapää. Olen ihan varma, että kärjestä tehtynä se on jotenkin nopeampaa.. tai sitten vaan neuloin tosi vimmaisesti, kun pitkät sukat valmistuivat jo eilen.

Kuvailin sukkia pitkin matkaa vain lähettääkseni kavereille kuvia että missä mennään. Joulun aika on täydellinen aika tällaiselle projektille - pelkkää oikeaa neuloo helposti silmät televisiosta tulevaa elokuvaa seuraten, ja niitähän tulikin monta. Näinkin ylös nouseva sukka tarvitsi lisäyksiä mahtuakseen jalkaan. Muutenkin neuloin tämän vain yhdellätoista silmukalla/puikko, koska ohjeessa oli sen verran - ajattelin, että on helpompaa tehdä suoraan ohjeen mukaan kuin soveltaa itse. :-D Tulipahan vähän paremmin jalassa pysyvä. Mutta takaisin asiaan - ne lisäykset. Tein ihan oman mielen mukaan langankierroilla aina puikon keskelle lisäyksen, ja sen huomaa. Olisikohan siihen ollut joku vähän huomaamattomampikin tapa, heh..

Niistä tuli kuitenkin kivat, tykkään kovasti. Mahtuu loistavastu farkunkin päälle, vaikka aluksi sitä vähän jännitin. Lankana oli seitsemää veljestä, sitä ihanaa tummanharmaata. Ostin sitä kaksi kerää, mutta yllätyksekseni yhdellä kerällä selvisi melkein kokonaan - vain toisen sukan joustinta jouduin jokusen kerroksen tekemään uudella kerällä.

Vaikka kyseessä olikin ihan perussukka, opin jotain uutta. Jee! Nimittäin kärjestä aloittamisen ja älyttömän kivan tiimalasikantapään. En taida enää tehdäkään sitä ihan perinteistä kantapäätä ollenkaan ;)Huomenna muuten kutsuu Helsinki ja ekaa kertaa junalla yksin mihinkään, onneksi äiti osti liput jo valmiiksi ja silleen, heh :-D Niin ja on mulla huomenna synttäritkin.. 


4 kommenttia:

 1. Onpas tyylikkäät :) mut ne ei oo siniset!! :O hurjaksipas heittäydyit (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee kiitos! ei ookaan, ei kai pitänytkään? :-D näin tein!

   Poista
 2. Iiiihanat villasukat! Tuollaiset pidemmät ois mahtavat!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Onhan nää kivat, talvella voi vaikka käyttää hameen kanssa kun on vähän pidemmät :)

  VastaaPoista