sunnuntai 17. marraskuuta 2013

couleurs

Sininen eri sävyissään on ollut lempivärini kautta aikojen. Paitaostokseni ovat muotoutuneet jo yleiseksi vitsiksi - uutta paitaa ostaessani tuonkin vain samanlaisen paidan edellisten sinisten paitojen jatkoksi. Yleinen tunnusmerkki on joku sinisen sävy (yleensä tummempi) ja vajaamittaiset hihat. Mikäli edessä on nappeja, aina vaan paranee. Niitä löytyy normaalihintaisina, kauppojen alennusmyynneistä tai Lanttilasta, kuten oikean yläkulman paita (euron taisi maksaa!). 

Ensimmäinen päivä ensimmäisellä isosteluleirilläni Heinäsaaressa oli myös sininen päivä. Päässäni oli sininen huivi, vaatteiksi puin oikean alakulman sinisen paidan ja siniset farkkushortsit. Huoneeni seinät ovat ihanasti kahta eri sinisen sävyä, viihdyn huoneessani erittäin hyvin!

Sininen väri useasti mielletään luottamusta herättäväksi ja rauhalliseksi. Historian ensimmäisellä kurssilla opittiin myös mistä sana "siniverisyys" on peräisin. Aateliset kutsuivat itseään siniverisiksi, koska he todella uskoivat suonissaan virtaavan sinistä verta. He pitivät itseään tavallista kansalaista parempana, ja järkyttyivät kovasti kun sodassa tulleesta haavasta tulikin punaista verta sinisen sijaan. Useimmissa maissa poliisiin liitetään sininen väri. Kuviksen kurssilla taas opittiin, että Fazer on patentoinut suklaapapereissaan käytetyn sinisen. Sanaparista sininen hetki tuleekin ensimmäisenä mieleen Fazerin sininen, eikös?
 

Sininen lanka eksyy puikoillekin aina toisinaan - sinisestä on tehty niin conversesukkaa, raitasukkaa kuin keijusukkaakin (puuttuu kuvasta). Haaveissa vielä joskus olisi tehdä villapaita (tosin ehkei sinistä, kun sellainen jo kaapista yllättäin löytyy), ehkä jollain seuraavalla kässänkurssilla pistän puikot heilumaan!

Punainen on toinen lempiväreistäni. Se ei näy pukeutumisessani läheskään yhtä vahvasti kuin sininen (sen takia kuvat ketsuppileivistä ja pakastemansikoista), mikä olisi tietysti helposti korjattavissa (tee punainen villapaita, vai mitä?). Punainenhan on joulun väri - näihin aikoihin kaupatkin ovat täynnä vaikka minkälaisia punaisia asioita. Astioissa on punaisia kausituotteita, jotka myyvät kuin kuumille kiville. Ne luovat iltaruokahetkelle ihanan jouluisen tunnelman! (aattoon on enää 36 päivää, ainakin mikäli facebookin joulupukkiin on uskominen)

Punainen väri on energinen ja vaikuttava väri. Historian tunneilla opittiin, että se on liitetty voimakkaasti ja liitetään edelleenkin kommunismiin. Punainen on liikenteessä kieltävä väri. Se liitetään myös rakkauden ja ystävyyden tunteisiin.    kollaasin kuvat weheartitistä

Pidän kuitenkin monenlaisista väreistä ja toisinaan itsenikin yllättävistä väriyhdistelmistä. Kukkakuosi on aina ollut minulle mieleinen, ja sitä on esiintynyt niin hiuspinneissäni kuin mekoissanikin. Nytkin käytin työssäni ihanaa opettajani löytämää kukkakangasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti