tiistai 19. marraskuuta 2013

better than all the restTässä se nyt on, kaikista parhain, lempivaate. Hame on Gudrun Sjödenin mallistoa, ja olen sen tosiaan äidiltäni saanut. Äitini taas on saanut sen veljensä vaimolta, ja siitä pidemmälle en hameen historiaa tiedäkään - onko se ostettu uutena vai tullut hänellekin jostain käytettynä. 

Kaikista parhain asia tässä hameessa on sen malli. Kauniisti rypytetty helma, jossa kangasta on tarpeeksi. Helma pyörähtää niin kauniisti, juuri niin prinsessamaisesti kuin lapsena prinsessaleikeissäkin! Takana oleva vetoketju mahdollistaa sen, että hameen saa helposti päälle ja se asettuu kauniisti.


Kiinnitin huomiota hameen sisällä olevan lapun tekstiin vasta opettajan kysyessä, että lukeeko siellä jossain suunnittelijaa. Katsoin lappua jotenkin huolimattomasti, enkä oikein meinannut saada selvää - lukiko siinä nyt Gudrun vai Gudrum, Sjöden vai Sjöder? Opettaja selvensi asian ja suositteli sitten googlettamaan suunnittelijan mallistoa, on kuulemma mielenkiintoisia vaatteita. Eipä ole toista samanlaista vielä kertaakaan kenenkään päällä vastaan tullutkaan.

Alhaalla vasemmalla näkyy hameen helmaa lähempää: kaunis koristenauha kiertää koko helman, ja alareunassa kulkee nauhan värinen pitsi. Oikealla taas näkyy hameen yläosan koristelua; kaksi kaunista kuvioitua koristenauhaa. Malli on tavallaan yksinkertainen ja kankaan pienet pisteet sulautuvat toisiinsa niin, etteivät ne pistä silmään. Juuri nämä ylä- ja alareunan koristukset antavatkin siis vaatteeseen sitä jotain, minkä takia se on niin omanlaisensa ja mieleinen.

(ei kannattanut silittää hametta kuvaa varten, turhaa sellainen, vai mitä?)

Sen värit - vihreä eri sävyissään - eivät muuten kuulu oikeastaan ollenkaan vaatevarastooni. Tässä hameessa ne kuitenkin miellyttävät silmää, tuntuu melkeinpä ettei tähän muut värit sopisikaan! Sanoisin siis, että ihanan erilaista vaihtelua (sinne ainaisen sinisen sekaan). Väriä antamassa mukana näkyy myös punaista, mutta siitähän kirjoittelinkin jo aikaisemmassa väripostauksessa. Useimmiten yhdistän tämän hameen mustan tai vaaleanruskean paidan (näkyvillä edellisessä postauksessa) kanssa. Kylmemmillä säillä pidennän paidan hihan pituutta pitkähihaiseen ja lisään sukkahousut - yleensä nekin mustat, välillä ruskeat.

Plussaa hameessa on ehdottomasti sen riittävä pituus! Kumarrellessa ei tarvitse pelätä, kyykistyä voi ongelmitta ja oikeastaan olemista ei muutenkaan tarvitse miettiä erityisen tarkasti. Pyöräilykin sujuu mutkattomasti, se on tärkeä asia myös. Lempihameeni ei ole turhan hieno koulussa tai muissa arkisissa tilanteissa käytettäväksi, mutta silti se on sen verran siisti, että käväisin toissakesänä se päälläni kaverin rippijuhlissa. Juhlissakin se on huoleton - hameessa voi ihan hyvin hengittää ja olla rennosti! :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti