keskiviikko 27. marraskuuta 2013

haaveita


Vanhojentanssimekko. Kun yhdeksännellä luokalla ollessani kuulin, että Tipalassa näitä tehdään itse, yllätyin. En tajunnut, että joku voi olla niin lahjakas! Joku niin nuori ihminen, ja vielä noin hieno vaate - en edes osannut ajatella, että joku ihan  oikeasti tekee näitä itse. 

Joka tapauksessa siitä lähtien se on ollut yksi iso unelmani. Olen miettinyt sitä aika paljon. Ehdottomasti olkaimellinen mekko - on tosi nolon näköistä, kun kesken tanssin pitää nostella mekkoa tosi näkyvästi (kyllä se näkyy, ei ole huomaamatonta vaikka voisi kuvitella). Tietystikin jos sellaista osaa pitää päällään, ei mitään vikaa ole. Itsestäni vaan tuntuu, että olisi "turvaton" olo - pelkäisin koko ajan, että kohta se tippuu. Joten, jotain joka menee olkapäiden yli! Sen kanssa voi tietysti käyttää mielikuvitusta, kuten kollaaseissa näkyy. Keltainen ei värinä tuossa mekossa miellytä, mutta sen kukallinen olkain on mielikuvituksellinen. 

Sitten helma ja väri - ei mitään liian ihonmyötästä helmaa, sellainen muhkea olisi aika kiva! Toisaalta kuvissa näkyvät helmat miellyttävät kaikki silmääni, niitäkin on niin monenlaisia. Kukkakuosillinen on malliltaan ihana ja kangas on tosi nätti, mutta yksivärisessä taas on oma viehätyksensä. Punainen olisi niin ihana!

Oikeastaan tämä on aika pelottava asia. Se on jo kässän kolmoskurssi, välissä on enää _yksi_ kurssi ennen sitä! Mistä ihmeestä kehitän itselleni sellaiset taidot, että kykenen ompelemaan täydellisen mekon? Sillä sitä sen pitää olla! Miten muka voin onnistua siinä, kun yksinkertaisessa hameessakin tarvitsen ohjeistusta suorien saumojen ompelemiseen. Ja yksi kurssi, miten sen aikana voi saada aikaan jotain tuollaista? Ainakaan minä? mitä jos kangas menee pilalle, leikkaan ison reiän keskelle tai jotain muuta? entä kaavat, millä taidolla ja mielikuvituksella sellaiset pitäisi osata tehdä? Villapaita. Ihana punavalkoraidallinen Tuutikki-villapaita on ollut haaveena jo vitosluokasta lähtien, nyt lukiossa taitaa olla sopiva hetki sen toteuttamiseen! Haluan eri mallisen kuin tässä kuvassa, tämä vain havainnollistamassa tätä ihanaa väriyhdistelmää (+ toi näyttää ihan puuvillaneuleelta). Tämä ei pelota ollenkaan niin paljon kuin tuo mekko - itseasiassa uskon kykeneväni tähän ihan hyvin!


Pitkänpitkät harmaat villasukat, nämäkin itselleni. Ainakin puolet langoistakin on jo valmiina, joulun jälkeen taidan hankkia lisää ja sitten neulon nämä ihanat! En malta odottaa!
kuvat weheartitEi kommentteja:

Lähetä kommentti